موضوعات مهم قبل از خرید چیلر

در مسیر بررسی و انتخاب یک سیستم تهویه مطبوع مناسب چالش های بسیار زیادی وجود دارد. چیلر ها دستگاه هایی هستند که خنکی را در تار و پود هوا و آب می‌بافند. یکتا تهویه اروند به عنوان یک سازمان پیشرو جایی ست که زمزمه‌های چرخ دنده های صنعت با سمفونی دانش هماهنگ است. در این مقاله تلاش می کنیم دانش عمیقی از دنیای چیلرها را به شما منتقل کنیم.

خواننده عزیز، با تهویه اروند همراه باشید. در حالی که ما به اعماق این قلمرو خارق العاده می پردازیم، در روایت ما، چهار موضوع محوری بررسی می شود. این موارد عبارت است از بررسی  جنبه‌های فنی، بازار و مهندسی چیلرهای تراکمی و جذبی در حوزه تهویه مطبوع و خنک‌کننده صنعتی.

فصل اول داستان ما انواع بی‌شمار چیلرها را معرفی می‌کند. باید بدانید که هر چیلر، مانند یک شخصیت متمایز، جوهر و هدف خاص خود را دارد. در این یادداشت برای کسانی که به دنبال بینش های عمیق تر هستند، یک طومار جذاب با عنوان “انواع چیلر” پیش بینی شده است که تشنگی شما را برای دریافت این دانش فرو می نشاند.

۱ . اولین مورد از ۴ موضوع مهمی که باید بدانید این است که در مواجهه با انبوهی از انواع چیلرها چه نوع چیلری برای شما مناسب است؟

به طور خلاصه و برای آشنایی کلی تر به نمودارهای زیر نگاهی بیندازید.

 

 

انواع چیلر تراکمی :

 

 

انواع چیلر جذبی :

 

 

 

به عنوان یک تولید کننده محصولات تهویه مطبوع، بگذارید در مورد انواع مختلف چیلرها صحبت کنم. در بازار، چیلرها به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم می‌شوند. چیلرهای تراکمی از کمپرسورها و انرژی الکتریسیته استفاده می‌کنند، در حالی که چیلرهای جذبی ژنراتورها با انرژی گرمایی ناشی از سوختن یک سوخت فسیلی یا انرژی گرمایی که در حال هدر رفتن است، کار می کنند.

اکنون سوال پیش می‌آید که در انتخاب بین چیلر جذبی و چیلر تراکمی، چه عواملی باید در نظر گرفته شوند؟ اولاً، بستگی به در دسترس بودن انرژی الکتریسیته یا انرژی گرمایی دارد و ثانیاً، باید نیاز و کاربرد چیلر مورد نظر را بررسی کنیم. به عنوان یک مشاور در خرید چیلر، در بیش از ۸۰ درصد موارد، توصیه می‌کنیم از چیلرهای تراکمی استفاده کنید. دلیل این انتخاب عبارت است از اینکه انرژی الکتریسیته در اکثر مواقع در دسترس است در ضمن چیلرهای تراکمی قیمت پایین‌تری داشته، بهره‌وری بالاتری دارند و فضای کمتری را اشغال می‌کنند.

 

 

اما سؤال مطرح می‌شود که در چه شرایطی باید از چیلرهای جذبی استفاده کنیم؟

ابتدا هرجا که امکان استفاده آسان از برق سه فاز وجود نداشته باشد باید از چیلر جذبی استفاده کنیم تا با سوختن مستقیم گاز یا سوخت مایع در ژنراتور، سیکل دستگاه را راه‌اندازی کنیم. ثانیاً، هرجا که یک منبع گرمایی (مانند بخار خروجی از توربین، آب داغ یک فرآیند صنعتی یا گرمای یک کوره) در حال اتلاف است، می‌توانیم یک چیلر جذبی را مستقر کنیم تا این گرما به عنوان منبع غیرمستقیم برای راه‌اندازی سیکل دستگاه عمل کند. با این کار، مصرف انرژی رایگان می شود و استفاده از چیلر جذبی در این شرایط مفید خواهد بود.

همانطور که سفر ما پیشرفت می کند، یک انتخاب در برابر ما ظاهر می شود و سایه خود را بر مسیر ما می اندازد. آیا باید در قلمرو چیلرهای تراکمی قدم بگذاریم یا وارد قلمرو چیلرهای جذبی شویم؟ مشاور شما باید نکات علمی و فنی پشت این انتخاب محوری را روشن کند، انتخابی که به در دسترس بودن برق یا میزان  انرژی و همچنین به هدف مورد نظر چیلر بستگی دارد. در بیشتر موارد، چیلر تراکمی، با قیمت مقرون به صرفه، راندمان برتر، و نیازهای فضایی متوسط، ما را به خود جلب می کند. با این حال، در نادرترین شرایط، زمانی که برق سه فاز در دسترس ما نیست جذابیت چیلر جذبی ممکن است ما را اغوا کند.

ما از این قسمت به بعد این ۴ موضوع مهم به عنوان مشاوره خرید چیلر را بر این مبنا در نظر می گیریم که برای پروژه مورد نظر شما یک چیلر تراکمی انتخاب شده باشد.

چیلر تراکمی مورد نیاز ما از چه نوعی باشد؟

به عنوان یک تولید کننده محصولات تهویه مطبوع، در این متن توضیحاتی درباره چیلرهای تراکمی ارائه میدهیم. چیلرهای تراکمی به دو شاخه اصلی تیپ کندانسور و تیپ کمپرسور تقسیم می‌شوند. در انتخاب کمپرسور، معیارهای مختلفی در نظر گرفته می‌شود ولی در اغلب مواقع از کمپرسورهای اسکرال یا اسکرو استفاده می‌شود. این کمپرسورها بازدهی بالا، صدا و مصرف کمتری دارند.

یکی از مباحث مهم در مورد چیلرها، انتخاب نوع کندانسور است، که به دو نوع آب خنک یا هوا خنک تقسیم می شود. این انتخاب بستگی به شرایط اقلیمی منطقه محل نصب چیلر ، منابع آبی ، همچنین قیمت و بازدهی بستگی دارد.

 

 

در تصویر زیر می‌توانید چیلر تراکمی هوا خنک را مشاهده کنید. این نوع چیلرها، فن‌ها در بالای دستگاه وظیفه کاهش دمای کندانسور را بر عهده دارند و آب در این فرآیند دخالتی ندارد. به تصویر دوم توجه کنید، کندانسور از نوع شل اند تیوب است و آب برای خنک‌کردن آن استفاده می‌شود. آب با گردش حول لوله‌های حاوی مبرد، گرمای مبرد را جذب می‌کند. در این حالت، نیاز به یک برج خنک کننده (کولینگ تاور) برای دفع حرارت آب وجود دارد. در این فرآیند، بخشی از آب به بخار تبدیل می‌شود و به هوا منتشر می‌شود. به همین دلیل، در چیلرهای تراکمی هوا خنک که با آب خنک می‌شوند، مصرف آب داریم. برج خنک کننده به شیوه تبخیری (برخورد مستقیم ذرات آب با هوا) حرارت آب را جذب می‌کند و در نتیجه تنها در شهرهایی با رطوبت هوای کمتر نصب می‌شود. در شهرهای ساحلی ایران از برج خنک کننده استفاده نمی‌شود و تمام چیلرها از نوع هوا خنک هستند.

 

 

پیشنهاد اروند

همچنین باید بدانید که انواع چیلرهای جذبی نیز نیازمند برج خنک کننده هستند و کندانسور آنها از نوع هوا خنک نیست. بر اساس تجربه ما به عنوان تولید کننده چیلر با بیش از 30 سال تجربه، در اکثر پروژه‌ها نوع هوا خنک را به دلیل مزایایی که ایجاد می‌کند، پیشنهاد می‌دهیم.

هیچ انتخابی بدون چالش نیست و قلمرو چیلرها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. همانطور که در این مسیر قدم می گذاریم، با مقیاس هایی از مزایا و معایب مانند قیمت، کارایی، اشغال فضایی، و سایر عوامل روبرو خواهیم شد  که تصمیم ما را تحت تاثیر قرار خواهند داد. اما نگران نباشید، در این مقاله، ما این هزارتو را با وضوح بررسی خواهیم کرد.

۳ . به عنوان تولید کننده ظرفیت دستگاه انتخابی چقدر باید باشد و چگونه محاسبه می شود؟

باید در نظر داشت که تخمین ظرفیت مورد نیاز برای یک پروژه چیلر بسیار اهمیت دارد. به طور کلی، ابتدا باید نوع کاربری پروژه (آیا صنعتی است یا دارای کاربری خانگی) مشخص شود و سپس با استفاده از روش‌ها و فرمول‌های مربوطه، ظرفیت مورد نیاز محاسبه می‌شود. یکی از عوامل مهم در تعیین ظرفیت مورد نیاز برای کاربردهای تهویه مطبوع (هنگامی که چیلر به عنوان دستگاه سرمایشی ساختمان عمل می‌کند)، مساحت فضای مورد نظر، ارتفاع سقف و مکان نصب چیلر (شهر) است.

اگر می‌خواهید به طور تقریبی ظرفیت اولیه برای پروژه خود را محاسبه کنید، با مهندسان مشاور چیلر تماس بگیرید تا به طور سریع و دقیق ظرفیت مورد نیاز برای پروژه شما را محاسبه کنند سپس با کارشناسان فروش ما در یکتا تهویه اروند تماس بگیرید تا قیمت دستگاه مورد نیاز را اعلام کنند.

 

۴ . چه عواملی در قیمت انواع چیلر نقش دارند؟

عوامل مختلفی در تعیین قیمت چیلرها نقش دارند. به عنوان تولید کننده محصولات تهویه مطبوع، ما به شما توضیح می‌دهیم که اجزای زیر در تعیین هزینه ساخت و قیمت چیلرهای تراکمی نقش دارند:

۱. نوع و برند کمپرسور: نوع و برند کمپرسورها که بر روی دستگاه نصب می‌شوند، از اهمیت بالایی برخوردارند. در اسکرال، برندهایی مانند کوپلند و دانفوس و در اسکرو، برندهایی مانند بیتزر و هنبل به کار می‌روند.

۲. نوع شیر انبساط: شیر انبساط دستگاه می‌تواند از نوع الکترونیکی یا ترموستاتیکی باشد. برند الکترونیکی CAREL ایتالیا، که نسبت به ترموستاتیکی دانفوس، قیمت بالاتری دارد، از بهترین برندهای موجود در بازار ایران است.

۳. برند قطعات برقی: نوع و برند قطعات برقی مورد استفاده در دستگاه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. Schneider Electric فرانسه، به عنوان یکی از بهترین برندها در این زمینه مطرح است.

۴. موجود بودن کنترلر PLC و برند آن: دستگاه ممکن است دارای کنترلر PLC باشد dh یا نباشد. برند CAREL ایتالیا در زمینه کنترلرها به عنوان یکی از بهترین برندها شناخته می‌شود.

۵. نوع سیستم خنک کننده: دستگاه چیلر تراکمی می‌تواند با سیستم خنک کننده هوا یا آب ساخته شود. انتخاب نوع سیستم بستگی به پروژه مورد نظر دارد و باید براساس مهندسی آن تعیین شود. اما با توجه به این واقعیت که هزینه ساخت کندانسورهای هوا خنک که دارای کویل های مسی بیشتر و نیز فن هستند نسبت به آب خنک که از مس کمتری در ساختار آن استفاده شده، بیشتر است اما توجه داشته باشید در کنار چیلرهای تراکمی آب خنک باید از برج خنک کننده هم استفاده شود که مستلزم هزینه بیشتر است . نکته ای که در خصوص انواع هوا خنک وجود دارد برند فن هایی است که در دستگاه استفاده می شود که مارک ebm آلمانی کیفیت و قیمت بالاتری نسبت به سایر برندها دارد.

 

سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را در مورد این مطلب با ما به اشتراک بگذارید: